LLAR D'INFANTS I PARVULARI

Cercador de notícies

Dilluns, 13 de novembre de 2017

Comença la temporada a l’hort d’Infantil Bell-lloc!

Utilitzar l’hort escolar com a eina educativa sensibilitza els nens i nenes sobre la importància d’una alimentació i hàbits saludables, alhora que promou una sèrie de valors com el respecte al medi ambient, i el compromís i la responsabilitat envers el mateix.

Cuidant de l’hort gaudim dia a dia del contacte amb la natura i aprenem a tenir-ne cura. Aprenem per exemple que les plantes són éssers vius, si les trepitgem, no creixeran; que els fruits tenen una època concreta per ser recollits ; i que si llencem papers a  l’hort, l’embrutem i dificultem que creixi com cal.

Es tracta de fer un treball cooperatiu amb tots els alumnes per plantar, cultivar i treure’n el fruit o la verdura, alhora que ens fem conscients de tot el que suposa cuidar l’hort de l’escola.

Ens guiem pel Calendari del Pagès, on se’ns explica quina hortalissa hem de plantar, sembrar i recol.lectar cada mes.

Els cursos es reparteixen la tasca de cuidar l’hort per trimestres. Aquest primer trimestre els protagonistes de l’hort són els alumnes de P5, que al llarg del mes d’octubre han preparat i netejat la terra i hi han plantat enciams de diferents varietats. A partir d’aquí, la resta d’alumnes podem observar el seu creixement, fins a dur-los a taula i assaborir-los! 

 

Comparteix la notícia a les xarxes socials


CENTRE D'EDUCACIÓ INFANTIL BELL-LLOC - Carrer Güell, s/n. 17005 GIRONA - Tel. 972 23 25 50 - informacio@bell-lloc.org