LLAR D'INFANTS I PARVULARI

Cercador de notícies

Dimecres, 29 de novembre de 2017

Fem el fanalet per anar a esperar els Reis

Fa molts i molts anys, els nens anaven a esperar els Reis amb un manat d’espígol encès que ells mateixos es feien. L’espígol és una planta que es troba al bosc i que fa molta olor. Ara, des de fa uns cent anys, els nens hi van amb un fanalet. Sembla ser que aquest costum va començar als pobles de muntanya de les comarques gironines. Després es va escampar cap a Girona i altres ciutats de la vall i, finalment, per tot Catalunya.

Les tradicions, a vegades, es perden , però la del  fanalet és molt arrelada a Girona,  i a la nostra escola aquest any preparem, amb molta il.lusió i amb els cursos de P1, P2 i P4, un fanalet  infantil ben vistós perquè els Reis ens vegin  de seguida, ens mirin, estiguin contents i ens portin molts bons regals.

Com que estem celebrant els 20 anys d’Infantil Bell-lloc, aquest Nadal el fanalet de p-4  l’hem fet amb l’ajuda de tots els pares que, asseguts a les cadires amb els seus fills, han retallat, enganxat, s’han embrutit les mans pintant i sobretot han estat molt atents a les indicacions de la mestra.

Ha estat una estona inoblidable per cada nen que,  amb els pares al seu costat, ha començat a viure un temps tan especial com és el Nadal.

Presentarem el nostre fanalet al concurs de l’Ajuntament de Girona “Fem el fanalet per anar a esperar els Reis” tot esperant tenir molta sort,  i també anirem a la festa que l’Ajuntament prepara per totes les escoles el dia que es fa l’entrega de premis. Quins nervis!

Tant si guanyem com si no, el goig haurà estat gaudir plegats i sentir-nos part de la nostra ciutat.

Gràcies  professores, pares i alumnes, per tots aquests moments que hem viscut junts.

GALERIA DE FOTOS 

Comparteix la notícia a les xarxes socials


CENTRE D'EDUCACIÓ INFANTIL BELL-LLOC - Carrer Güell, s/n. 17005 GIRONA - Tel. 972 23 25 50 - informacio@bell-lloc.org